Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

TRE (Trauma Releasing Exercises) by David Berceli



TRE (Trauma Releasing Exercises) on stressin ja traumojen purkuun tarkoitettu menetelmä, jonka kehittäjä on David Berceli. Menetelmä perustuu ihmisen biologiseen ja neurologiseen kykyyn palautua stressistä, jännitystiloista ja traumoista.

Kokemusta meillä kaikilla on tästä neurogeenisestä värinästä, kehon omasta hienosta mekanismista palautua stressistä ja traumoista. Mieti tilannetta josta selvisit liikenteessä täpärästi: hetken kuluttua täriset ja huokaiset helpotuksesta selvisinpäs! Olemme oppineet sammuttamaan kehomme biologisen menetelmän, koska tärinä koetaan mm. sosiaalisissa tilanteissa epämiellyttäväksi. Kaikki jännittävät tilanteet eivät purkaudu automaattisesti tärinänä juuri tämän tietoisen tai tiedostamattoman värinän sammuttamisen takia. Kehomme kuitenkin tarvitsee purkautumistien stressistä ja traumoista muutoin sairastumme. Toiset reagoivat fyysisin oirein toiset psyyken tasolla.

TRE:ssä käytetään liikesarjalla tarkoituksella aikaansaatua neurogeenista värinää hyväksi kehon jännitysten purkuun. Menetelmä perustuu Bercelin kokemuksiin sota- ja katastrofialueilta. PTSD (Post traumaattinen stressireaktio) hoidosta saadut kokemukset mm. amerikkalaisilla sotilailla ja Kiinan maanjäristysten uhreilla vakuuttavat.

Koskaan ei ole liian myöhäistä purkaa jännityksiä kehostaan. Harjoitusmenetelmää voi käyttää ihan itsenäisestikin, mutta on suositeltavaa aloittaa harjoittelu siihen perehtyneen ohjaajan kanssa. Joskus tarvitaan myös vaikkapa terapeuttista keskusteluapua, harjoitteen  uudelleen tietoisuuteen nostamien tunteiden, muistojen ja traumaattisten kokemusten käsittelemiseksi.


Jos pelkäät hämähäkkejä, kehosi luultavasti reagoi jännittymällä blogini kuvaan. Päivittäin kohtaamme ärsykkeitä joihin kehomme reagoi. Olisi hyvä jos edes toisinaan purkaisimme noita jännitteitä joita keräämme kehoomme. TRE-ohjaajakoulutus on antanut minulle mahdollisuuden perehtyä tähän syvällisemmin. Palaan aiheeseen varmasti blogissani, tämä on vain pieni pintaraapaisu siitä mitä tulossa on.

1 kommentti:

  1. Hei,
    Oletko liikemies tai nainen? Oletko taloudellisia stressiä? tarvitsetko Laina oman yrityksen? Onko sinulla pienituloisten ja on vaikea saada lainaa paikallisten pankkien ja muiden rahoituslaitosten? Vastaus on täällä alhainen 2%, lähetä sähköpostia pyrstönnuolija osoitteessa paydayloancompany9@gmail.com

    VastaaPoista